Solar City Tower, για τους Ολυμπιακούς του Ρίο 2016



Ο “Ηλιακός Πύργος της Πόλης” του Ρίο ντε Τζανέιρο, που θα κατασκευαστεί πάνω στο νησί Κοτοντουμπα, θα είναι το σύμβολο που θα καλωσορίζει τους συμμετέχοντες και θεατές των Ολυμπιακών Αγόνων του 2016 στη Βραζιλία.


Με ύψος 105 μέτρων Θα είναι ορατός από τους επισκέπτες καθώς θα προσεγγίζουν τη πόλη από θάλασσα και από αέρα. Το Solar City Tower δεν γίνεται πιο οικολογικό, πιο τεχνολογικά εξελιγμένο, πιο εντυπωσιακό και πιο όμορφο.

Φανταστείτε έναν τεράστιο τεχνητό καταρράχτη που χρησιμοποιεί ενέργεια από φωτοβολταϊκά στοιχεία, θα αντλεί νερό από τον ωκεανό και θα το στείλει στην κορυφή που αργότερα με την βοήθεια της βαρύτητας δημιουργεί όχι μόνο θέαμα αλλά και επιπλέον ενέργεια από τις τουρμπίνες που γυρίζουν η όποια θα χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία του Ολυμπιακού χωριού και για μέρος της πόλης.








Αυτά στην πρόσοψη, γιατί η πίσω πλευρά του Solar City Tower αλλά και τα σωθικά του φιλοξενούν μαγαζιά για ψώνια, καφετέριες, αμφιθέατρο, αίθουσα εκδηλώσεων αλλά και περιήγηση μέσα και πίσω από τον καταρράκτη. Επίσης θα διαθέτει μια πτυσσόμενη πλατφόρμα για bungee jumping. Στην κορυφή θα βρίσκεται ένα παρατηρητήριο με θέα το όλο τοπίο, τον ωκεανό και τον καταρράκτη.

Το  Solar City Tower σχεδιάστηκε από αρχιτέκτονες της Ελβετίας και αν τελικά το Ρίο αποφασίσει να υλοποιήσει την πρόταση της Raffa, η Βραζιλία θα μπορεί να ισχυριστεί ότι θα διοργανώσει τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες με μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Η σκέψη και μόνο είναι άκρως δελεαστική όχι μόνο για το τεχνολογικό κομμάτι αλλά για τον σεβασμό στο περιβάλλον, το design και την δημιουργία ενός ακόμα τεχνητού μνημείου  σύμβολο
Άρθρα από άλλα Ελληνικά site:

Δεν υπάρχουν σχόλια: