Oktoberfest 2011, το μεγαλύτερο φεστιβάλ στον κόσμο!

Και ενώ αυτή την περίοδο στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας γίνονται παζάρια, στο Μόναχο της Γερμανία κάνουν κάτι αντίστοιχο. Το Oktoberfest. Αναμφίβολα το πιο διάσημο (και σέξυ) φεστιβάλ μπύρας στον κόσμο …

Στις 17 Σεπτεμβρίου, άνοιξε στο Μόναχο της Γερμανίας, το 178ο Oktoberfest, με τον δήμαρχο του Μονάχου, όπως το θέλει η παράδοση, να ανοίγει το πρώτο βαρέλι μπύρας, φωνάζοντας "O'zapft is!". 
Το συγκεκριμένο 16 ημερών φεστιβάλ μπύρας γίνεται κάθε χρόνο τέτοια περίοδο και συγκεντρώνει περίπου έξι εκατομμύρια ανθρώπους, καθιστώντας το, τη μεγαλύτερη γιορτή στον κόσμο. Διαρκεί έως τις 3 Οκτωβρίου και υπάρχει άφθονη... ροή μπύρας! Πέρυσι, οι επισκέπτες ήπιαν περισσότερα από 7 εκατομμύρια κούπες μπύρας του ενός λίτρου.
Η παρουσία σας θα είναι δωρεάν, αλλά η μπύρα θα σας κοστίσει: Η τιμή μιας κούπας, σε κάθε μία από τις 15 σκηνές, φέτος έρχεται σε 9,20€. Βέβαια σε κάθε μια σκηνή προσφέρουν τη μπύρα διαφορετικής γερμανικής ζυθοποιίας, καθώς και άλλες βαυαρικές λιχουδιές για να φάτε (sauerkraut, Himmel και ERDE -λουκάνικο με αίμα, πολτοποιημένα μήλα και πατάτες-, schlachtplatte –λουκάνικο-, hassenpfeffer -κουνέλι στιφάδο-, schweinshaxe -χοιρινό- και φυσικά lassoed τα μεγάλα κουλούρια του φεστιβάλ.)
Η πιο διάσημη σκηνή είναι ίσως η σκηνή Schottenhamel, όπου ο Δήμαρχος το μεσημέρι της πρώτης ημέρας ανοίγει τις εορταστικές εκδηλώσεις. Άλλες γνωστές σκηνές είναι οι: Hofbräu-Fezelt, όπου σερβίρεται η περίφημη μπύρα Hofbräu, και η Augustiner-Festhalle, η οποία είναι η αγαπημένη των περισσότερων ντόπιων εξαιτίας της παραδοσιακής παρασκευής της μπύρας Augustiner και το γεγονός ότι χρησιμοποιεί ξύλινα βαρέλια αντί για δεξαμενές χάλυβα. Αν παρόλα αυτά φτάσετε στο φεστιβάλ χωρίς να θέλετε να πιείτε μπύρα, υπάρχει και η σκηνή Weinzelt, η οποίο διαθέτει 15 διαφορετικά είδη κρασιού.
Θα ακούσετε άφθονο Βαυαρικό ροκ αλλά ακόμα κι αν δεν αρέσει η γερμανική μουσική, γύρω από το φεστιβάλ γίνονται διάφορες ποπ μουσικές παραστάσεις. Στην απίθανη περίπτωση που έχετε κουραστεί να πίνετε μπύρα, υπάρχει και ένα λούνα παρκ για να ξεμεθύσετε!
Οι περισσότεροι κάτοικοι και επισκέπτες φοράνε τα παραδοσιακά ρούχα, γνωστά ως lederhosen για τους άνδρες και Dirndl για τις γυναίκες. Απολαύστε μερικές καυτές σερβιτόρες και επισκέπτριες που παίρνουν μέρος στο φεστιβάλ, έτσι ώστε να σας πείσουν ότι του χρόνου θα πρέπει να παρευρεθείτε και εσείς εκεί.


Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ και βίντεο 1 , 2 και εδώ

Η ιστορία του Oktoberfest ξεκινάει από τις 12 Οκτωβρίου 1810, όταν πλήθη λαού κλήθηκαν σε ένα λιβάδι στην πόλη για να γιορτάσει το γάμο του πρίγκιπα Λουδοβίκου της Βαυαρίας και της πριγκήπισσας Therese του Sachsen-Hildburghausen. Στη συνέχεια έγινε μια ετήσια εμποροπανήγυρη στην οποία περιλαμβάνεται αρχικά ιπποδρομίες και γεωργικές συμβάσεις. Αργότερα τοπικοί επιχειρηματίες που εργάζονται με ζυθοποιίες της πόλης δημιούργησαν την πρώτη γιορτή μπύρας το 1896, και από τότε σιγά σιγά εξελίχθηκε σε φεστιβάλ. Η περιοχή όπου έλαβε χώρα ο διάσημος γάμος πριν από 200 χρόνια, μετονομάστηκε σε Theresienwiese προς τιμήν της νύφης, και παραμένει ο χώρος διεξαγωγής του φεστιβάλ μέχρι και σήμερα.

Άρθρα από άλλα Ελληνικά site:

Δεν υπάρχουν σχόλια: