Gmail: Διώξτε τους παρείσακτους!

Έχετε αφήσει τον υπολογιστή στο γραφείο ανοικτό και δεν είστε βέβαιοι ότι έχετε κάνει logout από το λογαριασμό σας στο Gmail; Και σας ενοχλεί η ιδέα ότι οποιοσδήποτε μπορεί αύριο το πρωί να ρίξει μια ματιά στο e-mail σας; Η Google σας προσφέρει τη λύση και γι’ αυτό.


Στο κάτω μέρος της σελίδας του Gmail (εκεί που εμφανίζετε η διαθέσιμη χωρητικότητα του Gmail μας), μπορείτε να δείτε εάν ο λογαριασμός είναι ανοικτός και σε κάποιον άλλο υπολογιστή (ή γενικότερα οποιαδήποτε συσκευή συνδέεται στο Internet) από αυτόν που βρίσκεστε αυτή τη στιγμή.

Εάν δείτε, όπως στην εικόνα, ότι ο λογαριασμός σας είναι ανοικτός και σε κάποια άλλη «τοποθεσία» (location) με την ίδια διεύθυνση IP, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ίσως τον έχετε ανοίξει και σε κάποιον άλλο browser και το ξεχάσατε.

Εάν, όμως, εμφανιστεί και μια διαφορετική διεύθυνση IP, τότε ο λογαριασμός σας είναι ταυτόχρονα ανοικτός και σε κάποιον άλλο υπολογιστή!

Σε αυτή την περίπτωση, κάντε κλικ στο link «Details» για να δείτε περισσότερες πληροφορίες.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, θα δείτε πρώτα απ’ όλα την IP του υπολογιστή σας, στο κάτω μέρος. Επίσης, θα βρείτε έναν πίνακα με τον τύπο πρόσβασης στο λογαριασμό σας στο Gmail, τη διεύθυνση IP, από την οποία έγινε η πρόσβαση, και το χρόνο που έγινε η πρόσβαση.

Εφόσον εμείς έχουμε δει μια «ύποπτη» διεύθυνση IP, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε, είναι ένα κλικ στο πλήκτρο Sign out all other sessions.

To Gmail θα μας ενημερώσει ότι… έδιωξε όλους τους παρείσακτους. Τώρα, μπορείτε να κοιμηθείτε ήσυχοι, αφού βέβαια αλλάξετε το password σας, για καλό και για κακό.

Πηγή: www.connection.gr
Άρθρα από άλλα Ελληνικά site:

Δεν υπάρχουν σχόλια: