Ονειροτάξιδο σε 43 μέρη που πρέπει να πάμε πριν πεθάνουμε….

Το Smithsonian ανακοίνωσε τα 43 μέρη που πρέπει να δούμε πριν ταξιδέψουμε μακριά από τούτο τον κόσμο. Πάμε λοιπόν ένα ονειροτάξιδο σε θαύματα του κόσμου, περιπέτειες και άλλα πολλά μέρη που δεν πρέπει να χάσουμε πριν…

[Πηγή: aragma.gr]

Οδήγηση στο δρόμο προς την πόλη Hana στο νησί Μάουι στη Χαβάη
Ο δρόμος αυτός έχει 50 γέφυρες, αρκετές από αυτές έχουν μόνο μία λωρίδα και 600 στροφές. Ενδιαφέρον παρουσιάζει! Δεν λέω! Εγώ δεν θα το ψήφιζα σας το λέω, αλλά αφού ψηφίστηκε θα το παρουσιάσω. Κάποιο ενδιαφέρον θα έχει ένας δρόμος 52 μιλίων με τόσες στροφές!



Great Barrier Reef
Κατάδυση σε απίθανα νερά. Σε μία περιοχή με τα περισσότερα κοράλλια  Το Great Barrier Reef είναι το μεγαλύτερο σύστημα υφάλων στον κόσμο. Η παραμυθένια αυτή περιοχή βρίσκεται στη βόρεια μεριά της Αυστραλίας. Σε 2.000 χιλιόμετρα υπάρχουν 3.000 ύφαλοι και 600 μικρά νησιά




Βόρειο Σέλας ή Aurora Borealis
Πρόκειται για το ομορφότερο φαινόμενο πάνω στον πλανήτη μας. Εμφανίζεται και στο βόρειο και στο νότιο πόλο.


Οι φαντασμαγορικοί καταρράκτες Ινγκουάσου
Θα δούμε πάνω από 200 ξεχωριστούς καταρράκτες. Βρίσκονται στα σύνορα Βραζιλίας, Αργεντινής, Παραγουάης.


Galapagos Islands
Γιγαντιαίες χελώνες, τεράστιες σαύρες, σαύρες… άλλων διαστάσεων, θαλάσσιοι ελέφαντες και υπέροχα νερά. Αυτά είναι τα νησιά Καλαμπάγκος. Ο Κάρολος Δαρβίνος επισκέφθηκε τα νησιά το 1835. Τα Καλαμπάγκος βρίσκονται 620 μίλια από το Εκουαδόρ.




Machu Picchu- Μαγεμένη αρχαία ομορφιά
Η χαμένη πόλη των Ινκας στη Λατινική Αμερική και συγκεκριμένα στο νότιο Περού. Για να δούμε την παλιά πόλη θα πρέπει να ανέβουμε 2.700 μέτρα.



Amazon Rain Forest ή η ζούγκλα του Αμαζονίου

Table Mountain National Park, νότια Αφρική
Η περιοχή αυτή καλύπτει το μεγαλύτερο σχεδόν μέρος της χερσονήσου στη Νότια Αφρική. Το Εθνικό Πάρκο περιλαμβάνει οροσειρά, παραλίες, κολπίσκους και γραφικά βράχια ενώ είναι ένα από τα πιο πλούσια μέρη σε βιοποικιλότητα στον κόσμο.


Σαντορίνη
Ξεκούραση και αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Η Σαντορίνη ή Θήρα βρίσκεται στο νότιο Αιγαίο πέλαγος, στο σύμπλεγμα των Κυκλάδων. Κοντά της έχει την Ίο και την Ανάφη. Το Ακρωτήρι είναι χωριό με 450 κατοίκους και βρίσκεται 15 χιλιόμετρα από τα Φυρά. Η περιοχή έγινε γνωστή από το σημαντικό Μινωικό οικισμό που ανακαλύφθηκε από τις ανασκαφές το 1967. Εξαιτίας της ηφαιστειακής στάχτης ο οικισμός παρέμεινε ανέπαφος.





Τα ηφαίστεια της Ισλανδίας
Μία φανταστική περιοχή με ιδιαίτερο γεωλογικό ενδιαφέρον. Πολλοί έχουν ονομάσει την Ισλανδία ως το γεωλογικό παράδεισο. Μικρό νησί, κοντά στην Αρκτική φιλοξενεί σχεδόν όλα τα γεωλογικά φαινόμενα.



Outer Hebrides
Πρόκειται για μία συστάδα νησιών στα δυτικά της Σκωτίας. Συνδυάζουν τη γαλήνη με την αγριότητα και τη δυναμική της φυσικής ομορφιάς του τοπίου. Κανό ανάμεσα σε δελφίνια και φώκιες!





White Sands
Ελάτε να χαθούμε στη λευκή άμμο του Νέο Μεξικό. Πρόκειται για ένα άγονο και έρημο τοπίο με μία απόκοσμη μορφή. Η λευκή άμμος είναι το σπίτι μεγάλου είδους θηλαστικών, αμφίβιων, πουλιών και εντόμων.





Angkor Wat
Ο ναός του 12ου αιώνα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα γλυπτά λατρείας στον κόσμο και είναι ένα πραγματικό αρχιτεκτονικό στολίδι των Χμερ.


Οι ναοί στο Bagan
Το Bagan ήταν μία αρχαία πόλη στο κράτος Μιανμάρ (πρώην Βιρμανία για τους μεγαλύτερους). Στις όχθες του ποταμού Irrawaddy υπάρχουν πάνω από 3.000 ναοί. Οι περισσότεροι ναοί χτίστηκαν από το 1058 έως το 1287.





Έφεσος
Η Έφεσος είναι μία αρχαία πόλη της Μικράς Ασίας στα παράλια του Αιγαίου, απέναντι από τη Σάμο. Έφτασε σε μεγάλη οικονομική ανάπτυξη τον 8ο αι. π.Χ.



Παρθενώνας
Ο Παρθενώνας είναι ναός χτισμένος προς τιμή της θεάς Αθηνάς. Αρχιτέκτονες ήταν ο Ικτίνος και ο Καλλικράτης, ενώ ο Φειδίας είχε την ευθύνη του γλυπτού διάκοσμου.





Οι πυραμίδες της Γκίζας, Αίγυπτος
Η κατασκευή τους χρονολογείται στο 2580 π.Χ. και βρίσκονται στη Νεκρόπολη της Γκίζας. Το σύμπλεγμα των πυραμίδων χρησιμοποιήθηκε για τον ενταφιασμό Φαραώ.




Σινικό Τείχος
Πρόκειται για μία κινεζική οχύρωση που χτίστηκε στο τέλος του 14ου μέχρι τις αρχές του 17ου αιώνα π.Χ. από τη δυναστεία των Μινγκ.



Τατζ Μαχάλ, Ινδία
Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό κτιριακό συγκρότημα στο κέντρο του οποίου υπάρχει το Μαυσωλείο του Μογγόλου αυτοκράτορα.



Πέτρα, Ιορδανία
Η Πέτρα είναι πόλη λαξευμένη μέσα στο βράχο.



Η παλιά Πομπηία, Ιταλία
Η Πομπηία ήταν πόλη της νότιας Ιταλίας προς την πλευρά του Ιονίου πελάγους. Χτίστηκε στους πρόποδες του ηφαιστείου Βεζούβιος, κοντά στη Ρώμη. Το 79 μ.Χ. μετά από μία φοβερή έκρηξη του Βεζούβιου ένα τεράστιο κύμα από λάβα έθαψε την πόλη.



Mesa Verde, Εθνικό Πάρκο, ΗΠΑ
Μία εντυπωσιακή περιοχή στην οποία έζησαν οι Ancestral Pueblo για 700 χρόνια από το 600 έως 1300 π.Χ.


Τα αγάλματα στο νησί του Πάσχα, Χιλή
Πρόκειται για νησί της Πολυνησίας στον Ειρηνικό ωκεανό. Ακόμα οι αρχαιολόγοι δεν έχουν καταλήξει πως έφτασαν αυτά τα αγάλματα στο νησί.



Το μυστήριο του Τικάλ, Γουατεμάλα
Πρόκειται για αρχαία πόλη των Μάγια η οποία ήταν καλυμμένη από τη ζούγκλα.


Κιλιμάντζαρο, Τανζανία, Αφρική
Ένα βουνό που σε περνάει, με την πεζοπορία, μέσα από πέντε διαφορετικά οικοσυστήματα.



Ανταρκτική, Νότιος Πόλος
Πρόκειται για το πιο κρύο και άγριο μέρος της Γης, το οποίο δεν έχει εξερευνηθεί όλο ακόμη!
Μονίμως καλυμμένη από πάγο, κατοικείται από πιγκουίνους και φώκιες.



Ποταμός Yangtze, Κίνα
Αρκετοί λένε ότι είναι ο πιο άγριος και επικίνδυνος ποταμός. Το σίγουρο όμως είναι ότι υπήρξε καθοριστικός για τον πολιτισμό των Κινέζων.



Γκραντ Κάνιον
Οσες φορές και να το δεις θέλεις να το ξαναδείς γιατί είναι μοναδικό φαράγγι στο είδος του. Σου κόβει την ανάσα, πως αλλιώς….



Tranquil Zen Garden, Κιότο, Ιαπωνία
Πρόκειται για έναν κήπο στον οποίο οι πέτρες έχουν τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο πάνω στη λευξή άμμο ώστε να νιώθεις γαλήνη και ηρεμία.



Μουσείο του Λούβρου
Αδύνατον να μην το επισκεφθούμε όταν στις αίθουσες του εκθέτει τη...
 Μόνα Λίζα

Νίκη της Σαμοθράκης
Αφροδίτη της Μήλου


Βενετία, εκεί που σταμάτησε ο χρόνος, Ιταλία
Η πόλη είναι χτισμένη πάνω σε πολυάριθμα μικρά νησιά. Το Μεσαίωνα και την Αναγέννηση ήταν μεγάλη εμπορική και ναυτική δύναμη.



Resilient Uffizi Gallery
Εκπληκτικό μουσείο τέχνης, Ιταλία


Επίσκεψη το σπίτι με τους καταρράκτες του Frank Lloyd, Πενσυλβάνια, ΗΠΑ
Θεωρείται η πιο εφυής κατασκευή σπιτιού. Χτίστηκε το 1937 παρακαλώ και διαθέτει και καταρράκτες.


Fatehpur Sikri, Ινδία
Πρόκειται για πόλη στην Ινδία που είναι πλέον ακατοίκητη. Χιλιάδες άνθρωποι όμως καταφθάνουν σε αυτή για τα εκπληκτικά της κτίρια.



Βερολίνο, Γερμανία
Τι να πει κανείς γι αυτή την πόλη. Τι να πρωτοπεί δηλαδή.



Η Βαρκελώνη του Γκαουντί, Ισπανία
Πρωτεύουσα της Καταλωνίας.



Serengeti, η μεγαλύτερη μετανάστευση ζώων στη Γη, Εθνικό Πάρκο, Τανζανία
Διανύουν 480 χιλιόμετρα από τη βόρεια Τανζανία μέχρι τη λίμνη Βικτώρια.


Κόστα Ρίκα, μία χώρα για τους φιλόζωους
Χελώνες και πουλιά, άγρια ζούγκλα και νερά για ράφτινγκ.


Newfoundland, παιχνίδια με τις φάλαινες, Καναδάς


Αλιγάτορες Everglades, Φλόριδα, ΗΠΑ
Θέλει μεγάλο κουράγιο για να πάει κανείς να δει τους αλιγάτορες.


Vasaloppet- Μαραθώνιος στο σκι
Πρόκειται για τον πιο δημοφιλή μαραθώνιο σκι που καλύπτει απόσταση 90 χιλιομέτρων. Να υπολογίσετε ότι παίρνουν μέρος πάνω από 14.000 σκιέρ σε όλη τη διοργάνωση γιατί σε επιμέρους αποστάσεις παίρνουν μέρος περίπου 40.000 σκιέρ. Οι αγώνες διαρκούν μία βδομάδα καθώς έχει πολλές ομάδες.




Ποδηλατικός Γύρος της Γαλλίας, Tour de France
Πρόκειται για την πιο γνωστή διεθνή ποδηλατική διοργάνωση. Ο Γύρος της Γαλλίας έχει ιστορία 104 ετών, καλύπτει απόσταση 4.000 χιλιομέτρων και χωρίζεται σε 20 στάδια. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου.




Appalachian Trail
Ιδεώδης διαδρομή για πεζοπόρους. Εχει μήκος 2.181 μίλια ή 3.500 χιλιόμετρα. Για να διασχίσει αυτή τη διαδρομή κάποιος πρέπει να έχει καλή φυσική κατάσταση (αυτό φυσικά και εννοείται) και να σου περισσεύουν 146 ημέρες από τη ζωή σου γιατί τόσο θέλει κάποιος για να διασχίσει αυτή τη διαδρομή (αυτό δεν ξέρω αν εννοείται). Βρίσκεται στην ανατολική μεριά των ΗΠΑ και ξεκινά από τι Τζόρτζια και καταλήγει στο Μέιν.




[Πηγή: aragma.gr της Ελένης Νικολαϊδου]

Κάνε like και κοινοποίησε το άρθρο στο Facebook.
Τα σχόλια βρίσκονται μετά τις εικόνες. Γράψε και εσύ ένα.
Άρθρα από άλλα Ελληνικά site:

Δεν υπάρχουν σχόλια: