Έρωτας με την πρώτη ματιά! ΆντρεςVsΓυναίκες!


 Ένας στους πέντε άντρες ισχυρίζεται πως έχει ερωτευτεί με την πρώτη ματιά, ενώ πάνω από τους μισούς που ρωτήθηκαν έχουν ‘χτυπηθεί’ από έρωτα από το πρώτο ραντεβού, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των ανδρών έχουν καρδιοχτυπήσει μέσα σε τρία ραντεβού.

Σε αντίθεση με τις γυναίκες, όπου μία στις δέκα έχει ερωτευτεί με την πρώτη ματιά. Οι περισσότερες περίμεναν μέχρι το έκτο ραντεβού ώσπου να αποφασίσουν αν βρήκαν αυτό ‘το κάτι’ που ψάχνουν!
Ο καθηγητής Αλεξάντερ Γκόρντον, διακεκριμένος ψυχολόγος και μέλος στην Βρετανική Κοινωνία της Ψυχολογίας, ενθουσιάστηκε με τα αποτελέσματα της έρευνας, θεωρώντας πως οι διαφορές των δύο φύλων είναι μεγάλες.
Είπε ότι οι άντρες κοιτάνε πιο επιφανειακά στοιχεία, όπως την εμφάνιση, για να αποφασίσουν αν είναι ερωτευμένοι, ενώ οι γυναίκες είναι πιο περίπλοκες και ζυγίζουν τα υπέρ και τα κατά προτού κατασταλάξουν.
Οι γυναίκες είναι καλύτερες στο να διακρίνουν κοινωνικές καταστάσεις και  να κάνουν ερωτήσεις στον εαυτό τους αφού γνωρίσουν κάποιον, του τύπου: ‘θα με κάνει να νιώθω ασφαλής;’ Ή ‘Θα είναι καλός πατέρας των παιδιών μου;’.
‘Είναι πιο ικανές από τους άντρες στο να πάρουν αποφάσεις ζωής’, είπε ο καθηγητής.
Η έρευνα, από 1500 άντρες και 1500 γυναίκες ηλικίας από 16 ως 86, ανατέθηκε για την κυκλοφορία του βιβλίου της Elizabeth Noble, με τίτλο ‘Όπως ήμασταν’ (The way we were), μια ιστορία για δύο ερωτευμένα παιδάκια που συναντήθηκαν  χρόνια αργότερα.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, ο μέσος Βρετανός ερωτεύεται πάνω από τρεις φορές στη ζωή του ενώ η μέση Βρετανίδα μόνο μία.
Και περισσότερο οι άντρες, παρά οι γυναίκες, παραδέχτηκαν ότι ερωτεύτηκαν κάποια η οποία δεν τους αγαπούσε!
Επίσης, οι άντρες είναι πιο πιθανό να πουν πρώτοι το ‘σ’ αγαπώ’!
Παρ’ όλα αυτά, και τα δύο φύλα συμφώνησαν σε κάτι: δήλωσαν ότι η πρώτη τους αγάπη τους πήρε περισσότερο καιρό να την ξεπεράσουν. Ένας στους τέσσερις είπε ότι ποτέ δεν θα την ξεπεράσουν τελείως!


πηγή: linksgutter.com

γράψε κανένα σχόλιο, ψήφισε το άρθρο
 και κοινοποίησέ το στο  Facebook.
Άρθρα από άλλα Ελληνικά site:

Δεν υπάρχουν σχόλια: