Ιστορική προσγείωση πυραύλου (video)


Για πρώτη φορά, πύραυλος επιστρέφει στη Γη μετά την εκτόξευση. Ένα σημαντικό επίτευγμα στον τομέα ανάπτυξης επαναχρησι-μοποιούμενων πυραύλων σημείωσε η Blue Origin του διευθύνοντος συμβούλου της Amazon, Τζεφ Μπέζος.

Η εταιρεία εκτόξευσε το διαστημικό της όχημα New Shepard, το οποίο αποτελείται από τον πύραυλο BE-3 και την κάψουλα του πληρώματος, σε υπο-τροχιακό ύψος 100,5 χιλιομέτρων. Η κάψουλα, αφού αποσυνδέθηκε, επέστρεψε στο έδαφος με αλεξίπτωτο. Ο πύραυλος BE-3 έφτασε ύψος 329.839 πόδια και, στη συνέχεια, πραγματοποίησε ελεγχόμενη κάθετη προσγείωση με ταχύτητα 4,4 μίλια ανά ώρα. Σύμφωνα με δηλώσεις του Μπέζος, ο επαναχρησιμοποιούμενος πύραυλος φυλάσσεται στην τοποθεσία εκτόξευσης στο δυτικό Τέξας.

Το New Shepard και ο BE-3 προορίζονται για χρήση στο υπο-τροχιακό διαστημικό πρόγραμμα της Blue Origin, το οποίο στοχεύει κυρίως στον διαστημικό τουρισμό. Αν και δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία εκκίνησης του προγράμματος, όμως ο στόχος είναι η μεταφορά έξι αστροναυτών στο όριο του διαστήματος σε υψόμετρο 100 χιλιομέτρων.


Κάνε like και κοινοποίησε το άρθρο στο Facebook.
Τα σχόλια βρίσκονται μετά τις εικόνες. Γράψε και εσύ ένα.
Άρθρα από άλλα Ελληνικά site:

Δεν υπάρχουν σχόλια: