Ξενοδοχείο ή Σπίτι;

Έλαβα ένα email με τις παρακάτω εικόνες και την περιγραφή:
Σε περίπτωση που αναρωτηθείτε πού είναι αυτό το υπέροχο ξενοδοχείο, σας πληροφορώ ότι δεν είναι ξενοδοχείο. Είναι ΣΠΙΤΙ! Ανήκει στην οικογένεια του Σεΐχη Zayed bin Sultan Al Nahyan, που είναι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και κυβερνήτης του Abu-Dhabi.
Κάτω από τις φωτογραφίες με το αυτοκίνητο έγραφε:
Το Ασημί Audi A8 φτιάχτηκε ειδικά για το σεΐχη.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΗΜΙ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΑΠΟ ΑΣΗΜΙ!!!!!

Διαβάστε όμως την αλήθεια…

Δεδομένου ότι ο πλούτος και η πολυτέλεια στο Abu-Dhabi είναι ασύλληπτη για τα δεδομένα του απλού κοσμάκη, λογικό είναι λοιπόν και το παραπάνω email να μην σε εκπλήσσει και τόσο. Δηλαδή γιατί να μην πιστέψω ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και κυβερνήτης του Abu-Dhabi, έχει ένα τέτοιο σπίτι και ένα τέτοιο αυτοκίνητο.

Παρόλα αυτά, πριν δημοσιεύσω το άρθρο στο Blog, έκανα μια έρευνα στο διαδίκτυο για να βρω περισσότερα στοιχεία και φωτογραφίες. Έτσι λογικό ήταν πάλι ότι πολλά Ελληνικά και ξένα site είχαν δημοσιεύσει το ίδιο email. Ψάχνοντας καλλίτερα όμως, ανακάλυψα ότι είναι όλα ένα ψέμα, γιατί οι φωτογραφίες είναι από ένα φανταχτερό ξενοδοχείο, το Emirates Palace Hotel. Το εν λόγω ξενοδοχείο κατασκευάστηκε το 2005 και ανήκει στην κυβέρνηση Abu Dhabi. Χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα ξενοδοχεία του κόσμου με κόστος κατασκευής τα 3 δισ. Δολάρια.

Αυτό το email λοιπόν, είναι η παρουσίαση που έκανε ένας ‘αγανακτισμένος’ επιχειρηματία του Abu-Dhabi, προς μια τοπική επιτροπή, επειδή του απέρριψε την άδεια κατασκευής ενός εργοστασίου αιθανόλης. Σκοπός του ήταν να τους πείσει ότι πρέπει να προωθηθούν τα ενεργειακά έργα, αντί να τρώνε όλα τα χρήματα της πόλης οι άπληστοι, και πάμπλουτοι σεΐχηδες. Έτσι μέσω των φωτογραφιών, ήθελε να κατηγόρησε τον πρόεδρο τους, λέγοντας: "Να που πάνε τα πετροδόλαρα. Λάβετε υπόψη πως ο κύριος έχει περισσότερες από 20 συζύγους... Αυτό είναι ένα από τα 70 λουτρά του, μερικά από τα οποία είναι μεγαλύτερα από το σπίτι μου... Αυτό είναι μικρή του πισίνα... Αυτά είναι τα αυτοκίνητα του..."

Τέλος πάντων, δείτε το καταπληκτικό αυτό ξενοδοχείο και ονειρευτείτε πως είναι το σπίτι σας… και έχετε και 20 γυναίκες…

κάντε κλικ επάνω σε μια φωτογραφία για να τις δείτε σε μεγέθυνση


 γράψε κανένα σχόλιο, ψήφισε το άρθρο
 και κοινοποίησέ το στο  Facebook.


Άρθρα από άλλα Ελληνικά site:

Δεν υπάρχουν σχόλια: