Για βιβλιοφάγους!

Η νέα τάση στην επιστημονική φαντασία!

Έχοντας διαβάσει διάφορα είδη βιβλίων, κατασταλαγμένος πλέον σας προτείνω μερικά από τα τελευταία μου αναγνώσματα, σαν εναλλακτικές επιλογές. Βιβλία φουτουριστικά και ρεαλιστικά παράλληλα!



της Suzanne Collins

Η υπόθεση εξελίσσεται στην περιοχή της Βόρειας Αμερικής. Όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Το έθνος της Πάνεμ κυριαρχεί με πρωτεύουσα την Κάπιτολ. 12 περιοχές υποταγμένες στη δύναμή της, ζουν σε άθλια κατάσταση δουλεύοντας σκληρά για να επιβιώσουν. Κάθε χρόνο, σε ένδειξη υποταγής προς την Κάπιτολ, κάθε περιοχή αναγκάζεται να στείλει δύο έφηβους, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, από 12 έως 18 χρονών, να λάβουν μέρος στους Αγώνες πείνας που διοργανώνονται από την πρωτεύουσα. Στους αγώνες μπορεί να αναδειχτεί μόνο ένας νικητής. Ο νικητής αποκτά φήμη, πλούτη και δόξα. Ηττημένοι δεν υπάρχουν. Μόνο νεκροί. Η 16χρονη Κάτνις Έβερντιν είναι από την Περιοχή 12. Οι Αγώνες πείνας ξεκίνησαν!

My Review: Η συγγραφέας Susan Colins κατάφερε να γράψει μία τριλογία με συνεχόμενη ροή και αγωνία, δίνοντας στον αναγνώστη μία αίσθηση οικεία, λόγω των σκηνικών αλλά και αποξένωσης. Αυτό είναι το βιβλίο που μου άνοιξε τους ορίζοντες στη λογοτεχνία. Ένα must για τους fans αυτού του είδους λογοτεχνίας.



Τη συνέχεια των Αγώνων Πείνας θα την βρείτε στα βιβλία 'Φωτιά' και 'Κοτσυφόκισσα' από τις εκδόσεις Platypus.









Incarceron(Ινκάρσερον)
της Catherine Fisher


Η Catherine Fisher, συγγραφέας του βιβλίου, οραματίστηκε μία φυλακή. Έναν ολόκληρο αυτοματοποιημένο κόσμο ελεγχόμενο από μία προσωποποιημένη μηχανική δύναμη. Η φιλοδοξία του κατασκευαστή του Incarceron ήταν να φυλακίσει όλους εγκληματίες σ’ αυτόν τον κόσμο και να τους σωφρονίσει, δημιουργώντας την τέλεια κοινωνία. Η φυλακή σφραγίστηκε και δεν υπάρχει διέξοδος. Τουλάχιστον έτσι πιστεύουν κάποιοι μέσα στο Incarceron.

My Review: Δεν είναι τόσο η πλοκή όσο οι φουτουριστικές αλλά και underground καταστάσεις που επικρατούν στο βιβλίο. Σε μία εποχή απίστευτης τεχνολογίας και τεχνητής νοημοσύνης, το Ινκάρσερον, θα καταφέρει να σας αιχμαλωτίσει. Τουλάχιστον έτσι δούλεψε σε μένα!

Το δεύτερο βιβλίο της σειράς έχει τίτλο 'Sapphique'(Σαφίκ) και αναμένουμε τη μετάφρασή του στα ελληνικά.


του James Dashner

Ο Τόμας μεταφέρεται με ένα ασανσέρ στο Γκλέιντ. Δεν θυμάται τίποτα εκτός απ’ το όνομά του. Αντικρίζει μία ολοκληρωμένη κοινωνία που απαρτίζεται από εφήβους. Ο μόνος τρόπος να ξεφύγει από εκεί είναι ένας λαβύρινθος που αλλάζει. Κανένας Γκλέιντερ όμως δεν κατάφερε ακόμα να βρει διέξοδο. Καθώς πασχίζουν να βρουν μια άκρη, ο Τόμας θα θυμηθεί. Οι αναμνήσεις του όμως, θα τον κάνουν να θέλει να ξεχάσει…

My Review: Από τη στιγμή που ο Τόμας μπήκε στο λαβύρινθο, μπήκα κι εγώ μαζί του. Όσο διάβαζα το βιβλίο, δεν σκεφτόμουνα τίποτα άλλο από πιθανές λύσεις του μυστηρίου, λες και ήμουνα κι εγώ ένας Γκλέιντερ!





Εδώ και ένα χρόνο, έχει κυκλοφορήσει και το δεύτερο βιβλίο με τίτλο 'Καμένη Γη', ενώ το τρίτο στη σειρά, 'Η Θεραπεία', αναμένεται να βγει στην αγορά με το νέο έτος.






'Καλό είναι να διαβάζει κανείς με ευλάβεια τις παλιές ιδέες σε νέα έργα, γιατί τα παλιά βιβλία στα οποία αυτές ευρίσκονται δεν διαβάζονται πια' -Ζαν Πωλ Ρίχτερ-

-by hagi-
Άρθρα από άλλα Ελληνικά site:

Δεν υπάρχουν σχόλια: