Παράξενες αλλεργίες!


Αλλεργία είναι η αντίδραση ενός οργανισμού σε αβλαβής περιβαλλοντικές ουσίες. Δεν είναι όμως μόνο η γύρη ή οι τροφές που  μπορεί να προκαλέσουν μία αλλεργία. Να μερικές παράξενες αλλά και σπάνιες αλλεργίες που μπορεί να συναντήσουμε στη ζωή μας!



Νερό!



Είναι μία σπάνια αλλεργία που όμως ταλαιπωρεί αυτούς που την έχουν. Η επαφή με το νερό μπορεί να τους προκαλέσει εξανθήματα και φαγούρα στο δέρμα. Τα συμπτώματα μπορεί να διαρκέσουν από 15 λεπτά μέχρι μερικές ώρες και αντιμετωπίζονται με ειδικές αλοιφές, αλλά όχι αντιισταμινικές!




Δονήσεις!

Πρόκειται για πολύ σπάνια περίπτωση, στην οποία η επαφή με δονούμενη επιφάνεια μπορεί να προκαλέσει εξανθήματα. Αυτή η αλλεργία, αν και εξαιρετικά σπάνια, ανήκει στις κλασσικές περιπτώσεις, όπου ο οργανισμός αντιδράει λάθος στην επαφή ακόμα και με άκακες ουσίες. Αντιμετωπίζεται  με αντιισταμινικά.









Πίεση!

Μία από τις πιο κοινές κατηγοριοποιήσεις κνίδωσης είναι αυτή που προκαλείται στο δέρμα μετά από πίεση. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που ακόμα και μία μικρή επαφή μπορεί να φέρει φαγούρα και κοκκινίλα, και όχι μόνο στο σημείο που έγινε. Δεν έχει βρεθεί ακόμα τρόπος αντιμετώπισης αυτής της ακραίας αντίδρασης.


Αναισθησία!

Ευτυχώς πρόκειται για μία από τις πιο σπάνιες αλλεργίες στον κόσμο. Το θύμα μπορεί να πάθει αλλεργικό σοκ ενώ είναι αναίσθητο, όμως οι αναισθησιολόγοι είναι ειδικά εκπαιδευμένοι στο να αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις. Τα τελευταία χρόνια, πριν ο ασθενής αναισθητοποιηθεί, περνάει από εξετάσεις για την αποφυγή τέτοιας περίπτωσης.





Κρύο-Ζέστη!

Δύο όψεις στο ίδιο νόμισμα. Κοκκινίλα, κνησμός ή πρήξιμο είναι μερικά συμπτώματα αυτής της αλλεργίας που μπορεί να προκληθούν από την πολύωρη έκθεση του σώματος σε ανάλογες συνθήκες(πισίνες, air condition, αναψυκτικά, σωματική άσκηση, καυτερά φαγητά, μεγάλες συγκινήσεις κ.α.). Υπάρχουν αντιισταμινικά που κάνουν καλή δουλειά απέναντι σ’ αυτή την αλλεργία.



 -by hagi-

 γράψε κανένα σχόλιο, ψήφισε το άρθρο
 και κοινοποίησέ το στο  Facebook.
Άρθρα από άλλα Ελληνικά site:

Δεν υπάρχουν σχόλια: