Facebook Timeline: παρουσιάστηκε το νέο προφίλ!



Στις 22/9/11 πραγματοποιήθηκε η πολυαναμενόμενη εκδήλωση της Facebook, F8 Developer Conference, και ήδη ανακοινώθηκε η πρώτη νέα λειτουργία που ακούει στο όνομα Timeline.

Μέχρι τώρα, κάθε φορά που έκανες μια νέα φιλία και ήθελες να μάθεις περισσότερες πληροφορίες, αυτό που έκανες ήταν να διαβάζεις τα παλιότερα posts του νέου σου φίλου. Κάτι τέτοιο πρόκειται να αλλάξει με τη νέα λειτουργία Timeline, η οποία κρατά τα πιο σημαντικά posts και τα παρουσιάζει σου όσος καιρός και αν περάσει!
Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσεις με την εμφάνιση της νέας λειτουργίας είναι μια τεράστια φωτογραφία σου στην κορυφή. Από εκεί και πέρα μπορείς να επιλέξεις ποιες φωτογραφίες σου θέλεις να προσθέσεις στο Timeline σου.  Κάνοντας scroll down, θα δεις τα posts, τις φωτογραφίες αλλά και τα γεγονότα της ζωής σου με τη σειρά ακριβώς που συνέβησαν.
Σε περίπτωση που διαπιστώσεις ότι στο Timeline σου ξέχασες να συμπεριλάβεις κάποιο αξιοσημείωτο γεγονός της ζωής σου, μπορείς να ανατρέξεις στο παρελθόν (τη χρονική στιγμή που συνέβη) και να το προσθέσεις.
Εναλλακτικά, μπορείς να επισκεφτείς το private activity log σου, όπου βρίσκεται αποθηκευμένη όλη η μέχρι τώρα δραστηριότητα σου στο Facebook. Με ένα απλό κλικ, μπορείς να προσθέσεις οτιδήποτε θες στο Timeline σου.

Επιπλέον, το Timeline σου δίνει τη δυνατότητα να προσθέσεις όλες τις εφαρμογές της αρεσκείας σου και πολλά άλλα, όπως το τι μουσική ακούς, τι φαγητά σου αρέσουν, τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου κ.ο.κ. Με τις εφαρμογές αυτές, γνωστοποιείς στην ουσία στους φίλους σου τι κάνεις και έτσι μπορούν να σε ακολουθήσουν και οι ίδιοι ανά πάσα στιγμή.
Το Timeline θα είναι διαθέσιμο σε μερικές εβδομάδες, ενώ είναι στο χέρι σου να το δημοσιεύσεις είτε αμέσως ή σε μερικές μέρες αφού έχεις επιμεληθεί κάθε λεπτομέρειας.
Δείτε μία μικρή παρουσίαση στο παρακάτω βίντεο...
Καλό ή κακό το νέο προφίλ Facebook Timeline (το αφήνουμε στην κρίση σας), για πρώτη φορά στα χρονικά ίσως είναι δυνατό να δείτε ποιοι σας έχουν διαγράψει από φίλους σας!

Η ανακάλυψη έγινε από την ομάδα του Gizmodo, η οποία αναφέρει ότι από τη στιγμή που το Facebook Timeline καταγράφει όλη σας τη δραστηριότητα στο κοινωνικό δίκτυο, από την ημέρα που κάνατε το πρώτο σας login, είναι λογικό ότι μπορείτε να δείτε και τους φίλους που είχατε προσθέσει όλα αυτά τα χρόνια!

Συγκεκριμένα, δίπλα από το σύνολο των “πρώην” φίλων σας εμφανίζεται το κουμπί “Add friend”! Έτσι για πρώτη φορά ρίχνεται φως σε αυτή την σκοτεινή υπόθεση…Μένει να δούμε και ποιος βλέπει συχνότερα το προφίλ μας……

Μείνετε συντονισμένοι για όλα τα νεότερα…

Πηγή: www.techgear.gr
Άρθρα από άλλα Ελληνικά site:

Δεν υπάρχουν σχόλια: